U bevindt zich hier: Carnaval Bunde > Sleuteloverdracht

Sleuteloverdracht

Sleuteloverdracht op carnavalszondag in Bunde.

Traditiegetrouw trekken op carnavalszondag de carnavalsverenigingen van Bunde (t.w. CV De Havermennekes, SJC De Haverzekskes, Het Eregilde van de Zakoploaters en Het Auwd Prinse Garde) en sympathisanten in een stoet achter Harmonie St. Agnes aan om de Hooglustigheden thuis op te halen. Aangezien de Hooglustigheden thuis worden opgehaald, zal de route elk jaar wisselen.

De stoet vertrekt om 10.00 uur bij Cafe Zaal De Vos.

Zodra het prinsenpaar van de Havermennekes en de jeugdprins, jeugdprinses en Adjudant van de Haverzekskes zijn opgehaald, zal de harmonie ons begeleiden naar De Auw Kerk. Daar zal de harmonie nog een serenade ten gehore brengen.

Aansluitend wordt in De Auw Kerk gestart met de sleuteloverdracht. Deze overdracht zal ca 1 uur duren. De sleuteloverdracht is voor iedereen (gratis) toegankelijk. De Prins van de Havermennekes moet eerst worden goedgekeurd om de sleutel in ontvangst te mogen nemen. Het gemeentebestuur zal daar op een ludieke wijze op reageren.

Daarna zal Het Eregilde van de Zakoploaters de nieuwe zakoploater voorstellen. Nadat deze gehuldigd is, is het programma in De Auw Kerk ten einde. Dit zal rond de klok van 12 uur zijn.

Alle aanwezigen zullen dan in een stoet naar het St. Agnesplein gaan, waar De Haverzak opgelaten worden door de nieuwe zakoploater. Dit is het definitieve startsein van 3 gezellige carnavalsdagen.

Na afloop krijgen de carnavalsverenigingen een brunch aangeboden door Stefan en Sabine van Café Regina. De enige tijd die vaststaat, is de vertrektijd van de stoet ’s morgens om 10.00 uur. Alle andere tijden kunnen we niet met 100% zekerheid vastzetten. Vele factoren (denk bv aan de route, de invulling van het gemeentebestuur, het huldigen van de nieuwe zakoploater) zijn van invloed op de rest van het tijdschema. Maar we hopen dat we om ca. 12.11 uur De Haverzak kunnen hijsen.

Wij hopen jullie op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd.

Commissie Sleuteloverdracht CV De Havermennekes.

Programma CV de Havermennekes, seizoen 2023-2024:

       

Zo 07-01-2024 uitroeping Jeugd
Za 13-01-2024 receptie Havermennekes
Zo 21-01-2024 Jeugdmiddag Haverzekskes
Za 27-01-2024 Seniorenmiddag
Zo 28-01-2024 receptie Haverzekskes
Za 03-02-2024 BBB
Zo 11-02-2024 Sleuteloverdracht, daarna Zak Oplaote
Ma 12-02-2024 Optocht
Di 13-02-2024 Zak Aoflaote

   

Activiteiten:


geen artikelen beschikbaar

 

Sponsoren: